Yükleniyor...

Zaman çok kıymetli

15 Nisan 2022

Yaşadığı her anın kendisi için kıymetli olduğunu söyleyen Ceyda Zorkirişçi Bülbül, ‘100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?’ sorumuşu şöyle yanıtlıyor: “Geçmişinizi unutmayın, hatalarınız doğru yolda rehberiniz olsun, sevdiklerinize sıkıca sarılın, yaşadığınız her anın kıymetini bilin, zaman çok kıymetli.”

Yaşadığı her anın kendisi için kıymetli olduğunu söyleyen Ceyda Zorkirişçi Bülbül, ‘100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?’ sorumuşu şöyle yanıtlıyor: “Geçmişinizi unutmayın, hatalarınız doğru yolda rehberiniz olsun, sevdiklerinize sıkıca sarılın, yaşadığınız her anın kıymetini bilin, zaman çok kıymetli.” 

Şimdiye kadar aldığınız en iyi tavsiye nedir? Kimden?

Hayatımda hep var olmasını istediğim, her zaman en iyi tavsiyeleri veren, bilgisine, okuma azmine ve yeniliğe açık oluşuna hayran olduğum rahmetli canım babamın, “Zamana ayak uydurun ama dininize, bayrağınıza ve tarihinize her zaman sahip çıkın, okuyun ve köklerinizi asla unutmayın” nasihati rehberim ve aldığım en iyi tavsiye olmuştur.

100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?

Geçmişinizi unutmayın, hatalarınız doğru yolda rehberiniz olsun, sevdiklerinize sıkıca sarılın, yaşadığınız her anın kıymetini bilin, zaman çok kıymetli.

Dünyanın 8. harikasını siz seçecek olsaydınız, bu ne olurdu?

Mimar Sinan tasarımı, Kanuni Sultan Süleyman’ın Hırvatistan’ da bulunan Drava Nehri üzerine inşa ettirdiği köprü. 20 günde 25 bin kişi tarafından, tek bir metal çivi dahi kullanılmadan kavela ve bağlama metotları ile inşa edilmiş 7 km uzunluğunda 7 m genişliğinde bir köprüdür. Osmanlı’nın batı seferleri sırasında kullanılmış. 

Süper gücünüz olsa, ne olmasını isterdiniz?

Süper gücüm olsaydı ruhsal ve bedensel hastalıkları yok ederdim. Çünkü dünya üzerindeki her türlü soruna ruhsal sorunları olan insanların neden olduğunu düşünüyorum.

Eğer sihirli bir küre merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olsaydı, öğrenmek isteyeceğiniz tek şey ne olurdu?

Sihirli bir küre merak ettiğim her şeyi cevaplıyor olsaydı öğrenmek isteyeceğim tek şey değilse de öğrenmek isteyeceğim ilk şey “Babam mutlu mu?” olurdu.

‘Keşke şu dönemde yaşasaydım’ dediğiniz bir zaman dilimi var mı? Ya da böyle bir hakkınız olsa hangi dönemi seçerdiniz?

Yaşadığım her anım benim için çok kıymetli. O nedenle anda kalmak isterdim ama bir döneme gitme hakkım olsaydı Kanuni Sultan Süleyman dönemine gidip tüm dünyaya hükmedilirken onlarla olmak isterdim. 

Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız?

Fatih Sultan Mehmet ile karşılaşmak onun dâhiyane zekasıyla aldığı kararları duymak isterdim ama Peygamber efendimiz tarafından müjdelenmiş birine ne sorulurdu bilemedim.

Geçmiş ya da gelecekte herhangi bir olaya şahitlik edebilecek olsanız, hangi olayı seçerdiniz?

Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camiiyi, çağın ötesindeki vizyonuyla tasarlayıp uyguladığı zamana şahitlik etmek isterdim.

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsanız, hangi yaşta kalmayı tercih ederdiniz? Neden?

Yaş olarak söyleyemeyeceğim ancak rahmetli babamın hayatta olduğu, eşim, kızım ve ailemin de bir arada olduğu mutlu bir anı sonsuza kadar yaşamak isterdim.

İnsanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken bu dünyadaki en büyük sorun nedir?

Bence dünyadaki en büyük sorun adalet. Hak edenin hak ettiği şeyi aldığı, hak etmeyenin de bedelini ödediği bir dünya adil olurdu.

 

Sosyal Medyada Paylaş