Yükleniyor...

Antep mutfağı dünya birincisi

15 Haziran 2018

Ben sık sık geliyorum Gaziantep’e… Gaziantep Büyükşehir ile birlikte projelerim oluyor. Her seferinde çok keyifle geliyorum. Mutafa Taşar çok değerli bir büyüğümdü, ben onunla büyüdüm, nur içinde yatsın. Gaziantep’i ve Gazianteplileri çok seviyorum,

Benim için Antep mutfağının da yeri apayrıdır. Her zaman üzerine basa basa söylüyorum Antep mutfağı dünya birincisi. Çok kıymetli bir mutfak ve çok güzel şeyler yapılıyor. Her geldiğimde dikkat ediyorum, daha da ileri gidiyor. Çok keyifle geliyorum Gaziantep’e ve eminim ki Türkiye’nin gerçek markası Gaziantep olacak. Antep yemekleri içinde yuvarlama benim için dünya birincisidir, hem severek yaptığım hem de en sevdiğim yemektir diyebilirim. O da yine Taşar ailesinden kalma bir alışkanlıktır bizim için.

Kimdir

Şef, yemek yazarı, TV programcısı… Büyükada’da dedesinin evinde ailece geçirdiği yazların anılarını kaybetmemek, yaşanmışlıkları, komşulukları, sofraları ve Büyükada’yı herkesle paylaşmak amacıyla yola çıktı. “Büyükada Yemekleri-Dedemin Sofrası” ve “İstanbul Sofraları” adlı kitaplarının yazarı… 2005 Gourmand World Cookbook Awards’da “En İyi Yerel Mutfak”  ödülünü kazandı. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı ona “Türkiye’nin Tanıtımına Katkı” plaketini verdi. Şu an Türkmax Gurme HD’deki “Hayat Ağacı” adlı yemek programı yapıyor.

Sosyal Medyada Paylaş