Yükleniyor...

Antikalar arasında kahve keyfi

15 Ekim 2019

Kapıdan adımınızı attığınız anda nostaljiyi içinizde hissediyorsunuz… Gramofhan’da, dünyada bir eşi daha olmayan antika plak, gramofon, fonograf, pikap, radyo ve müzik dolapları arasında geçmişe yolculuk yapıyorsunuz. Üstelik burada yalnızca müziğe dair antika parçalar olmadığı gibi antika duvar saatleri, abajurlar, 300 yıllık Fransız porselen fincan takımları da mevcut.

Yakın bir zamanda açılan mekan her zamanki gibi büyüleyici… Gramofhan’da 20 bin adet plak arşivi var. Kapıdan girdiğinizde sizi bu plakların eşsiz tınısı karşılıyor.

Geçmişten günümüze yolculuk

Yılların birikimiyle açtığı mekânı anlatırken gözlerinin içi parlıyor Mehmet Özcan’ın… 10 yıl önce biriktirmeye başladığı plak, gramofon, fonograf, pikap ve radyoları Gramofhan’da sergileyerek eskiyle yeni arasında bağ kuruyor. Duvarları Yeşilçam film afişleriyle süslenen, 1800 ve 1900’lü yıllardan kalma gramofonlar ve fonograflarla sizi geçmişte yolculuğa çıkaran mekandan ayrılmak istemiyor kendinizi kahve ve müziğin eşsiz rahatlığına bırakmak istiyorsunuz.

Parçalar yurt dışından

Antika diye her parçayı almadıklarını söylüyor Mehmet Bey…En önem verdikleri husus ne kadar eski olursa olsun temiz ve kullanışlı olması. Mekandaki antika parçaları yurt dışından temin ettiğini söyleyen Mehmet Bey’in tercihi Fransa, Almanya, İtalya, Amerika…

İlgi ve talep çok iyi

Antikanın özel bir ilgi alanı olduğu için herkesin antikaya merakının olmasını beklemediklerini belirten Mehmet Bey, “Herkes antikayla ilgilenecek diye bir durum söz konusu değil, meraklılarının olması yeterli. Burayı açarken 35-65 yaş arasını bekliyorduk ancak bu yaş 18’e kadar düştü ve bu bizi bir hayli şaşırttı. Gaziantep’te ilgi ve talep beklediğimizin üzerinde” diyor…

Kutu:

Gramofhan’ın instagramda 150 bine yakın aktif takipçisi olduğunu söyleyen Mehmet Bey, sosyal medya vasıtasıyla tüm Türkiye’den talep olduğunu söylüyor.

Kutu:

Gramofhan’ın bir de kafesi var. Alışveriş yapmak için mekana gittiğinizde hem müzik dinleyebiliyor aynı zamanda antika fincanlarda kahve içmenin keyfini yaşayabiliyorsunuz.

Sosyal Medyada Paylaş