Yükleniyor...

Ayakkabı benim zaafım

15 Şubat 2022

Kendini iyi hissettiği kıyafetleri giymeyi tercih ettiğini söyleyen Ela Sakınç Özemir, işinden dolayı modayla iç içe olduğu için trendleri özellikle yakından takip ettiğini ve ayakkabılara özel bir tutkusu olduğunu anlatıyor. Renk uyumuna önem veren ve kıyafetlerinde de buna dikkat eden Ela Hanımın gardırobunun olmazsa olmaz parçaları ise siyah kazak, siyah stiletto ve beyaz sneakers.

Size göre moda nedir?

Moda benim için insanın kendi bedenini tanıyarak yenilikleri kendi giyimine uyarlamasıdır. Bunu yaparken illa moda diye değil kişinin kendini yansıtan parçalar seçmesi önemlidir.

 

 

Trendleri mutlaka takip eder misiniz?

Evet, işim gereği takip ediyorum ve bundan çok keyif alıyorum. Trendler sezon seçimlerimize yön veriyor. Çünkü insanların talepleri trendlere göre şekilleniyor.

 

Tarzınızı bir cümleyle özetleseniz nasıl tanımlarsınız?

Kendimi içinde iyi hissettiğim ve ufak da olsa dekolte detayı olan kıyafetler beni anlatır. Bununla birlikte siyah, dar, uzun ve yırtmaç detaylı bir elbise beni en iyi yansıtacak kıyafetlerden biridir. Asla hayır diyemeyeceğim seçeneklerdendir.

 

Gardırobunuzun olmazsa olmaz 3 parçası nedir?

Gardırobumun olmazsa olmaz 3 parçası; Siyah kazak, siyah stiletto, beyaz sneaker. Bunlar her zaman hem en vazgeçilmez hem de kurtarıcı parçalarımdır.

 

 

Stil kalmak adına ilham aldığınız kişi ya da kişiler kimler?

Victoria Beckham listemin başında yer alıyor. Tarzı, fiziği, aile hayatıyla hayranlıkla takip ettiğim isimler arasında. Aynı burçtan olmamız ve hatta aynı boy ölçüsüne sahip olmamız çok hoşuma giden detaylardan biri:)

Türkiye’den de Yasemin Özilhan ve ‘moda tutkusu’ olarak tanınan Yasemin Öğün’ün stillerini çok beğeniyorum.

 

Günlük kurtarıcı banko kombininiz nedir?

Yüksek bel jean, crop top ve blazer ceket. Blazer ceket kurtarıcı kıyafetlerimin en başında yer alıyor. Rahat aynı zamanda tek dokunuşla şıklığı sağladığını düşünüyorum. O yüzden neredeyse her renk blazer ceketim vardır.

 

 

Her sene mutlaka aldığınız 1 parça var mı? Aynı model bir jean ya da beyaz bir tişört vs…

Her yıl muhakkak siyah boğazlı crop kazak ya da sweatshirt alırım.

 

Renk uyumu sizin için önemli mi? Takıntılı olduğunuz bir renk ya da renk kombini var mı?

Evet vardır. Örneğin gold detaylı (düğme, fermuar vs) bir kıyafet giydiysem asla gümüş tonlu aksesuar kullanamam hatta çantamın detayındaki o metal rengine dahi takılırım. Aynı şekilde tam tersi durumda da geçerlidir.

 

 ‘Asla giymem’ dediğiniz bir kıyafet var mı?

Şalvar tipi pantolonları asla giyebileceğimi sanmıyorum, aynı zamanda parlament mavisi kıyafetleri kendime asla yakıştırmam.

 

Gardırobunuzda en çok yatırım yaptığınız parça hangisi? Ayakkabı, çanta ya da kıyafet vs…

Ayakkabı benim zaafımdır. Sayısının, renginin hiç önemi yok. Bazılarını rengini beğendiğim için, bazılarını tasarımını bazılarını da rahatlıklarından dolayı alırım. Kendimi bildim bileli çok severim ayakkabıları. Küçükken eve gelen misafirlerin ayakkabılarını çok beğendiysem gizlice dener bakardım. Bunu ilk kez burada itiraf ediyorum. Kızlarımın cinsiyetlerini ilk öğrendiğimde de onlara ilk ayakkabı aldım. Sanırım bu bir tutku.

 

Sosyal Medyada Paylaş