Yükleniyor...

Bağ kurmadığım parçayı almıyorum

15 Ekim 2019

Antikalarla ilgili bir haber yaptığınızda o güne kadar hiç antikacı gezmemişseniz bile sizi içine çekiyor, büyüleniyorsunuz. Antikchi’nin sahibi Mehmet Fatih Çiftçi’nin antikayla arasında çok kuvvetli bir bağ var. Başka bir meslekle uğraşırken kendini antikaların arasında buluvermiş… Antikalara her zaman ilgisi varmış ve tüm işini gücünü bırakmış kendini antikalara adamış.

‘Antikacılığı sevmeyen yapamaz’ diyor Mehmet Bey… ‘Antikayla manevi bir bağ kuramazsanız onun ruhunu, geçmişini kavrayamazsınız. Gözünüzde değersiz bir eşyaya dönüşür. Benim de kendi koleksiyonlarım vardı. Seyahatlerimde antika pazarlarını gezerdim. Hayalimdi bir gün antikacılık yapmak, gerçeğe dönüştürdüm. Bu sektörden kötü insan çıkmaz çünkü antikayla aranızda çok özel bir bağ vardır’ diye de devam ediyor sözlerine…

Duygusal bağ önemli

Sevmediği hiçbir antikayı almadığını söylüyor Mehmet Bey…”Aldığım parçaları hiç satmayacakmış gibi alıyorum. Satılmasa bile seçkin parçalar olsun istiyorum. Hatta ‘satılmasa keşke’ dediğim çok parça var” diyerek antikalarla kurduğu duygusal bağı ifade ediyor.

Gaziantepli gösterişli parçaları seviyor

Gaziantep’te daha çok porselen grubuna ve ev aksesuarlarına ilgi olduğunu belirtiyor Mehmet Bey ve ekliyor: “Batı çok ileride antikaya bakış açısında. Orada sade parçalar tercih edilirken burada daha gösterişli parçalar tercih ediliyor.

Nadir parçalar daha kıymetli

Antikayı belli bir kalıp içine sokmanın doğru olmayacağını söyleyen Mehmet Bey, çok eski olan her antikanın kıymetli olamayacağını, daha yeni döneme ait nadir parçaların daha kıymetli olduğunu anlatıyor.

Antikanın Türkiye’de çok nadir bulunduğunu ve bu nedenle yurtdışındaki antika pazarlarını gezdiğini belirten Mehmet Bey, orijinal antika bulmanın çok zor olduğunu, bulabilmek için de yoğun mesai harcanması gerektiğini dile getiriyor.

 

Sosyal Medyada Paylaş