Yükleniyor...

Beyaz önlük hayalim vardı

15 Nisan 2021

Çocukken çok çalışkan bir öğrenci olduğunu ve beyaz önlük hayali olduğunu belirten Buket Çikolar, üniversiteye hazırlanırken de tercihinin bu yönde olduğunu ve diş hekimliğini seçtiğini söylüyor. Buket Hanım, 14 yılı geride bıraktığı mesleğini ilk günkü gibi severek yaptığını ifade ediyor. Mesleğiyle ilgili seyahatlere çıkmak, tüm dünyayı dolaşmak, yeni insanlar ve hayatlara tanık olmak istediğini belirten Buket Hanım, pandemi sürecinde sıkça online eğitimler ve kongrelere katıldığını da sözlerine ekliyor.

1)Herkesin bilmesinde yarar gördüğünüz bir hayat tecrübenizi paylaşır mısınız?

 

Tecrübeler ve yaşanmışlıklar bir sonraki biz olmamızı sağlar. Her insan bir şeyler öğretmek için giriyor hayatımıza. Kimileri bir şeyler alıyor kimisi veriyor... Şu anki yaşımda en sağlam öğretim alma- verme dengesini kurmak üzerine. Sevgiyi de zamanı ve paylaşım adına her şeyi bonkörce veren bir insan olarak artık hayatıma güzel şeyleri almayı da kabul ediyorum. Samimiyetimi sadece hak edenlere açıyorum, diğerlerine kapalıyım. Bana gelen güzellikleri kabul etmeyi öğrenmek gerek. Yardım istemek de bir kabul etmektir, bir iltifata teşekkür edip gülümsemek de… Hayatın güzelliklerini hak etmek adına bu denge çok kıymetli.

 

2)Hangi mevzu açıldığında sıkılırsınız? Neden?

Geçmişe dair konuşmaktan sıkılırım çünkü yaşanmışlıkları olaylardan gereken dersi aldıktan sonra bırakırım ve üzerine enerji harcamam. Geçmişi konuşmak keşkelerle yaşamak bizi sadece merkezimizden uzaklaştırır. Hayatın akışında bize düşen yola devam etmektir ve bu seyahatten keyif alabilmek için anı yaşamak gerekir.

 

3-Pandemi bitince bir parti verecek olsanız, bu ne için ve nasıl olurdu?

Pandemi sürecinde bir sağlıkçı olarak hayatın çok içinde yaşayarak süreci yönetiyorum. Bu nedenle hayatı tamamen durdurmanın moleküler düzeyde şifa enerjimizi düşürdüğüne inanıyorum. İnsan insana lazımdır. Kendi kişisel önlemlerimizi koruyarak insanların sevdikleriyle görüşmesinde bir sakınca görmüyorum. Fabrikalar toplu taşıma araçları ve işyerleri tıklım tıklım doluyken sosyal faaliyetlerin durdurulması pek doğru gelmiyor. Kısıtlama denilen önlem eğer gerekiyorsa hayatın her alanına eşit oranda dengeli bir şekilde getirilse psikolojik ve fizyolojik olarak daha sağlıklı yönetilebilir bu süreç.

 

4)Önümüzdeki sene üzerinde çalışacağınız tek bir proje olsaydı, bu ne olurdu?

Mesleğimle ilgili seyahatlere çıkmak, tüm dünyayı dolaşmak, yeni insanlar ve hayatlara tanık olmak isterdim. Bu süreçte sıkça online eğitimler ve kongrelere katıldım, evet tek taraflı bir eğitim ve kazanım sağlıyor belki ama insanlarla iç içe olmanın verdiği tatmin elbette ki farklı bir boyut.

 

5)Çocukken, büyüyünce ne olmak isterdiniz?

Çocukken çok çalışkan bir öğrenciydim ve beyaz önlüklü olma hayalim vardı. Üniversite sınavlarına hazırlanırken çok net bir şekilde diş hekimi olmak istiyordum ve tüm tercihlerim bu yöndeydi. Meslek hayatımın 14. yılında yıllardır özel sektörün bir parçası olarak hala işimi severek yapıyorum. Zor ve yorucu bir meslek ama severek çalıştığım için herhangi bir pişmanlığım yok.

 

6)Hayatınız bir film olsaydı, müziklerinde hangi şarkılar yer alırdı?

My Way / Frank Sinatra

 

 

7)Hayatınızda sahip olduğunuz en önemli rol modeli veya akıl hocası kimdir?

Akıl almak konusunda çok nadir kişiler vardır hayatımda. Kendi duygularım genelde pusulamdır. Kararlarımı bu şekilde alırım ve fikir sorma kısmında da kalbimde yeri olan sevdiklerime danışırım.

Meslek hayatımdaki idolüm de Dr. Galip Gürel’dir. Aynı fakülteden mezun olduğum meslektaş büyüğüm olarak dünyadaki başarısı ve çizgisini çok beğeniyorum. İmzalı kitabı ofisimde başköşede duruyor.

 

8)Siz bir ressamsınız ve tek bir şeyi çizme hakkınız var. Bu ne olurdu?

Bir balıkçı kasabasında süregelen sakin, samimi ve kimsenin kimseyi etiketlemeden yaşadığı birkaç sevdiğim insandan oluşan organik bir hayat resmî olabilir.

 

9)Bundan 25 sene sonra bugüne dair en çok neyi özleyeceğinizi düşünüyorsunuz?

Muhtemelen şu an 3,5 yaşında olan oğlum Sarp’ın şu anki çocuk kalbini, afacanlığını ve çocukluk neşesini özleyeceğim.

 

10)Aniden 18 yaşına döndünüz. İlk olarak ne yapardınız?

18 yaşımdayken üniversite 2. sınıftaydım. Çok disiplinli ve saf bir çocuk halindeydim. Tekrar o günlere dönsem her şeyi en mükemmel yapma halimden sıyrılıp biraz daha hayatın keyfine varmak adına daha rahat bir üniversite gençliği hayatı yaşamak isterdim.

 

Sosyal Medyada Paylaş