Yükleniyor...

Etiniz lezzetliyse en iyi şef sizsiniz

15 Mart 2022

‘Cemiyet Plus’ izleyicileri için mutfağa giren, makarna ve baby patates eşliğinde ‘Dana rosto’ yapan Mert Tutak’a samimi tavırları ve keyifli sohbetiyle çekimlere renk kattığı için teşekkür ediyoruz.

Nasıl doğdu Karkas Çiftliği?

27 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum. Ailemin kimya şirketi var İstanbul’da. Orada çalışırken artık ustalaştığım ve biraz da işlerin rutinleştiği bir dönemde küçük bir ara vererek İtalya’ya gittim. Tam o süreçte pandemi devreye girdi. Türkiye’ye döndüm, ardından da Gaziantep’e geldim ve 6 ay burada kaldım. Buradaki fabrikanın muhasebesine verdiler beni. Orada çalışırken Türkiye’de pek çok önemli kuruma, firmaya et verdiğimizi öğrendim. Edirne, Bursa, Tekirdağ, Adıyaman’da çiftliklerimiz var. A’dan Z’ye hayvancılığın yeminden tutun aşısına, yetiştiriciliğine kadar her aşamasında varız ancak eti sattığımız kişi bir tuz atarak viral oluyor diye düşündüm kendi kendime. Ve bu noktada marketing yapmanın önemini bir kez daha gördüm ve ‘Karkas Çiftliği’ ismiyle kendi markamı kurdum.

Mutfakla aranız nasıl?

Yemek yapmayı seviyorum. Et menüleri özellikle. Etiniz lezzetliyse en iyi şef sizsiniz. Belli bir tarife bağlı kalmadan yeni yemekler deneyimliyorum ancak belli bir tarife sadık kalmak zorunda olduğu için tatlı, pasta türü şeyler yapmıyorum. İlk yaptığım yemek her çocuk gibi makarnaydı. Üniversitede daha çok mutfağa girmeye başladım. Hazır şeyler yemeyi çok sevmiyorum, pratik yemekler yapıyorum daha çok.

Organik beslenmeye dikkat ediyor musunuz?

Organik olmasa bile kaliteli gıda tüketiyorum, çok abur cubur tüketmemeye dikkat ediyorum. Spor yapıyorum, özel hocam var onunla kikboks çalışıyoruz. Bana en çok sorulardan biri, ‘Yiyip yiyip kilo almayanlardan mısın’ dır. Ben dikkat ediyorum yediklerime, sağlıklı beslenme ve spor çok önemli

Hangi mutfağı tercih ediyorsunuz?

İtalyan mutfağını çok seviyorum. Onların da mutfakları çok iyi. Pizza ve makarnanın yanı sıra tencere yemekleri ve et pişirme yöntemleri harika.

Ben ve kız kardeşim dünya mutfağını seviyoruz aynı zamanda, suşiyi çok severek yerim. Antep’e gelince bile suşi yiyebiliyorum. Annemler daha çok geleneksel lezzetleri tercih ediyorlar. Gaziantep’teki kadınlar çok güçlü, benim annem de öyle. Hem evi idare ediyor hem ticaretten anlıyor, işle ilgili önerileri inanılmaz. Ve hiç de yorulmuyor, enerjisi hep aynı, “Senin süper güçlerin var” diyorum onaJ.

Dana rosto

Malzemeler:

Dana bonfile

3 adet havuç 

3 bardak sıcak su

7-8 tane arpacık soğan

2-3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber 

2-3 dal kekik

 Yapılışı:

Bonfileleri yüksek ısıda mühürlüyoruz sonra mühürlenen bonfileleri dilimliyoruz, bu arada diğer tenceremizde soğan, havuç, sarımsak ve salçamızı iyice kavurup suyunu ekleyip sebzeleri pişiriyoruz. Pişen sebzelere ununu ekleyip blenderden geçirip koyu bir sos elde ediyoruz, elde ettiğimiz sosa mühürlenen etlerimizi koyup 45-60 dk pişiriyoruz. 

 Baby patates

Daha önceden haşlanan baby patatesleri tereyağ, kekik ve biraz tuz ekleyip 200 derece fırında 10 dk pişirip servise hazır hale getiriyoruz.

 Makarna

Linguini makarnalarımızı haşlıyoruz, haşlanan makarnalarımıza tereyağda kaparileri çevirdikten sonra 1 adet  limon suyu ekleyip servis ediyoruz 

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller