Yükleniyor...

İlk tarifim ıslak kekti

15 Mart 2022

Duygu Koçer Cemiyet Plus ekranlarında yayınlanan ‘Cemiyet Mutfakta’ programımıza konuk oldu… NOLTE Mutfak’ta ağırladığımız Duygu Koçer, keyifli bir sohbet eşliğinde sevilen kurabiyesi Linzer’i yaptı. Tariflerinden oluşan ‘Mon Petit Four’ isimli bir de kişisel bloğu olan Duygu Hanıma hem keyifli sohbeti hem de lezzetli kurabiyesi için teşekkür ediyoruz.

Mutfakla ilgili bir eğitiminiz var mı?

Mutfak Sanatları Akademisinde pasta ve ekmekçilik eğitimi aldım. Ardından İstanbul Divan Otel’de staj yaptım.

Peki, mutfağa olan ilginizi ne zaman fark ettiniz?

6-7 yaşlarında mutfağa girmeye başladım, çok meraklıydım. Anneme hep, ‘Ben de bir şeyler yapayım’ derdim, o da benim bu hevesimi ve ilgimi hep desteklerdi. Yemek yapmaya da ilgim vardı ancak sonrasında pasta ve ekmeye daha çok ilgim olduğunu fark edince ona yöneldim. İlk yaptığım tarif ıslak kekti. Annem yaparken zaten hep izler, yapmaya çalışırdım. Annemden aldım sanırım elimin lezzetiniJ. Şimdi de oğlum …. ile birlikte kurabiyeler yapıyoruz. O da hamurla oynamayı, bir şeyler üretmeyi, birlikte yaptığımız kurabiyeleri yemeyi çok seviyor.

Gaziantepli değilsiniz, yemekleriyle oranız nasıl?

Eşim Emre ile evlenince Gaziantep’e geldim. 8 senedir burada yaşıyorum ve Gaziantep yemeklerini çok keyif alarak yapıyorum. Özellikle yoğurtlu patatesi çok seviyorum. Kayınvalidem çok güzel yemek yapar, Antep yemeklerini de ondan öğrendim. Eşim de yemek yemeği çok sever, yaptığım yemekleri de severek yer.

En sevilen tarifiniz nedir?

En sevilen tariflerimden biri cheescake’imdir. Çevremdeki herkes beğenerek yediğini söyler. Ben de yaparken çok keyif alıyorum. Çikolata ile bir şeyler yapmayı da seviyorum ancak çikolata çok hassas bir ürün olduğu için her ortamda yapılamıyor maalesef.

Mutfağınızın olmazsa olması nedir?

Kesinlikte stant mikserim. O kadar çok kullanıyorum kiJ

Yılbaşı sofralarınızın vazgeçilmez menüsü nedir?

Yılbaşı akşam yemeği olmazsa olmazım hindi ve iç pilavdır. Annem her yılbaşında yapardı, ben de evlendikten sonra evimde yapmaya devam ettim. Hindiyi marine edip, dinlendiriyorum. Piştikten sonra iç pilavla servis ediyorum.  Yılbaşı menüsünü hazırlarken gelecek olan misafirlerimin lezzet tercihlerini de göz önünde bulunduruyorum.

Pastacı kreması ve çilek kullanarak yaptığım milföylü pastalarım da yılbaşı akşamının vazgeçilmez tatlısıdır. Hafif olduğu için tercih ediyorum. Bir de kaymaklı baklava yılbaşı akşamları muhakkak soframızda bulunur.

Bu kurabiye yılbaşı sofralarının olmazsa olmazlarından benim için. Glutensiz unla da yapılabiliyor. En önemli özelliği tereyağın soğuk olması. Hamuru da yaptıktan sonra dolapta bekletmek çok önemli. Marmelatta ise istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Kurabiyenin orjinali frambuazlı ancak ben evde anjelik erikle yaptığım marmelatı kullanıyorum.

LINZER KURABİYE

Malzemeler:

400 gram un

325 gram tereyağı

5 adet yumurta sarısı

115 gram pudra şekeri

115 gram badem unu

2 gram tarçın

260 gram marmelat

2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine elemek için)

 Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi karıştırarak hamur haline getirin. Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Merdane ile açıp, kalıplarla istediğiniz şekli verin. Büyük şekilleri taban olarak kullanıp üzerine marmelat sürdükten sonra küçük şekille üzerini kapatın ve üstlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun…

 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller