Yükleniyor...

Gaziantep Ticaret Odası- Güneşin ve Ateşin Tadı

15 Mayıs 2015

Gaziantep mutfağının birbirinden leziz tarifleri, Gaziantepli isimler tarafından uzun süreli çalışmaların ardından yemek kitabı haline getirildi. Biz de Gaziantepliler tarafından yazılmış olan, Gaziantep mutfağını içeren o eşsiz kitapları derledik. İşte o yemek kitapları…

Kitap editörü Aylin Öney Tan kitap ismiyle alakalı “Gaziantep mutfağı gücünü topraktan alıyor. Güneşin sıcağı ile olgunlaşan yerel ürünler ateşin korunda pişerken demleniyor, lezzetler derinleşiyor. İster fırında nar gibi kızarsın, ister ocakta ağır ağır pişsin, ister mangal ateşinin alazını alsın, bütün yemekler güneşin ve ateşin tadını taşıyor. Bu yüzden kitabın adı "Güneşin ve Ateşin Tadı"  şeklinde konuşuyor.

Akten Köylüoğlu, Sermin Ocak, Özden Özsabuncuoğlu, Gonca Tokuz ve Ragıp Güzelbey gibi doğma büyüme Gaziantepli ve halen Gaziantep’te yaşayan beş değerli yemek ustası “Güneşin ve Ateşin Tadı” adlı yemek kitabı için bir araya gelip bu kitabın çıkması için uzun süreli çalışmalar yapıyorlar. Bu araştırmalar ve çalışmalar sonucu Gaziantep Ticaret Odası tarafından çıkarılan kitapta Gaziantep’e özgün 291 adet yemek çeşidi bulunuyor. Eşsiz bir kitap olan “Güneşin ve Ateşin Tadı” basıldığı günden bu yana ilgi görmeye devam ediyor.

Sosyal Medyada Paylaş
Ekli Görseller