Yükleniyor...

Gaziantep yaşayan tarih

24 Haziran 2024

Gaziantep’in gastronomisinden, tarihi dokusundan ve parklarından çok etkilendiğini söyleyen İzmirli Şeyda Ertürk, Gaziantep’te en sevdiği mevsimin ilkbahar olduğunu ve yürüyüş yapmak için Kavaklık Parkını tercih ettiğini söylüyor.

Gaziantep’te aile bağlarının güçlü olduğunu dile getiren Şeyda Ertürk, Gazianteplilerin dışarıdan gelenlere samimi yaklaşımlarının kendisini çok mutlu ettiğini söylüyor. Şeyda Hanım, Gaziantep’e dair sorularımıza samimiyetle yanıt verdi…

En sevdiğiniz Gaziantep lezzetleri neler?

Gastronomi şehri olmayı fazlasıyla hak eden Gaziantep’in keme kebabı başta olmak üzere tüm kebap çeşitleri, alaca çorba, pirpirim aşı keyifle yediğim lezzetlerden…

Gaziantep’te gitmekten en keyif aldığınız mekân?

Gaziantep’in muhteşem dokulu tarihi hanlarının, yaşayan tarih olarak günümüz modern çizgisi ile bir araya getirildiği restoranları çok seviyorum. Bu mekanlar arasında Anadolu Han hem tarihi dokusu hem lezzetleriyle keyifle gittiğimiz bir mekan. Ayrıca çocuklar için oyun alanları bulunan, spor ve yemek yeme keyfini birlikte yaşadığımız GATİK sık gittiğimiz mekânlardan.

Gaziantep’te vakit geçirmekten mutluluk duyduğunuz park/doğal yaşam alanı hangisi?

Yürüyüş için parklar şehri Gaziantep’in Kavaklık Parkını tercih ediyorum. Erikçe Parkı Göleti, su keyfini yaşattığı için gitmeyi çok sevdiğim parklar arasında.

Şehir dışında yaşayan bir sevdiğinize Gaziantep’ten hediye göndermek isteseniz bu ne olur?

Kutnu kumaşı benim de çok sevdiğim ve kullandığım, ipek ve pamuğun yüzyıllardır üretilen geleneksel dokuması ve doğallığı ile hediyede birinci seçeneğim.

Gaziantep’te hangi mevsim daha güzel? Neden?

Doğanın yeniden doğuş hazırlığı olan ilkbahar en sevdiğim mevsim, Gaziantep’te de bu mevsimi çok seviyorum.

En güzel yaptığınız Gaziantep yemeği hangisi?

Aslında Ege mutfağı benim mutfak kültürüme çok sıkı yerleşmiş. Gaziantep lezzetlerini ağırlık olarak restoranlarda yemeği tercih ediyoruz ve tabii ki misafirperver Antepli dostlarımın evinde. Bizim soframızın yıldızı, otlardan yola çıkarsak kendisiyle Gaziantep’te tanıştığım yarpuz salatası ve tarhun salatasıdır, ben de güzel yaparım.

Gaziantep’te en sevdiğiniz tarihi yapı/müze/eser hangisi?

Zeugma ve Panorama Müzesi diyebilirim. Bey Mahallesi ve Bakırcılar Çarşısını gezmekten de keyif alıyorum.

Gaziantep’i 3 özelliği ile anlatmak isteseniz bunlar neler olur?

Yaşayan tarih, gastronomi şehri, parklar şehri.

Gaziantep geleneklerine dair aile büyüklerinizden ya da çevrenizden duyduklarınız arasında sizin beğendikleriniz/benimsedikleriniz var mı?

Gaziantep’te aile bağları bizde olduğu kadar güçlü, ancak benim gibi dışarıdan gelen insanlara olan samimi yaklaşımları, sahip çıkma anlayışları beni en çok mutlu eden ve benimsediğim özellikleri.

Elinizde sihirli bir değnek olsa Gaziantep için ne yapardınız?

Beni en çok heyecanlandıran soru, sanırım her zaman özlemini çektiğim masmavi bir deniz için kullanırdım hakkımı. Tabii ki öncelikle böyle bir sihirli değnekle tüm Gaziantep için eşit şartlarda yaşam imkanı sağlamak isterdim ancak aynı anda deniz hakkımı da kullanmak isterdim.

Bu harika röportaj için çok teşekkür ederim Sevgili Didem Hanım ve ekibine.  Gaziantep ve bizler için çok kıymetlisiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller