Yükleniyor...

Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri, Bir Lezzet Cenneti Gurme Kent Gaziantep Mutfağı

20 Mayıs 2015

Gaziantep mutfağının birbirinden leziz tarifleri, Gaziantepli isimler tarafından uzun süreli çalışmaların ardından yemek kitabı haline getirildi. Biz de Gaziantepliler tarafından yazılmış olan, Gaziantep mutfağını içeren o eşsiz kitapları derledik. İşte o yemek kitapları…

Cevizli maş salatası, mençe, kakırdak böreği, mıcırık aşı, umaç, haylan kabağı tatlısı, hedik, haytayla, nişe helvası gibi yüzlerce lezzetin yer aldığı Tahir Tekin Öztan’ın “Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri” isimli yemek kitabında ise Gaziantepli 420 kadından 420 geleneksel tarif bulunuyor. Köy köy dolaşıp topladığı tarifleri kitap haline dönüştüren Öztan’ın kitabında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de tarifi bulunuyor.

Tahir Tekin Öztan’ın bir diğer kitabı ise “Bir Lezzet Cenneti Gurme Kent Gaziantep Mutfağı”. Bu kitapta da Gaziantep yemeklerini tüm dünyaya tanıtmak hedef alınıyor. Gaziantep’in binlerce yıllık yemek kültürü birikiminin yer aldığı kitap basıldığı günden bugüne oldukça ilgi görüyor.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller