Yükleniyor...

Gelinlerimizin hayallerini önemsiyoruz

15 Şubat 2022

Beyaz Butik’in bazen minimal ve gösterişten uzak bazen de ışıltılı görünümüyle göz dolduran, şıklığı sadeliğiyle yakalayan ama her zaman romantik ve zamansız elegan modellerden oluşan bir çizgisi olduğunu söyleyen Zeynep Dikicibaşı, "2022 koleksiyonlarımız için ışıltısıyla göz alan, gösterişli, detaylarıyla hayranlık uyandıracak, takma kuyrukları ve pelerinleriyle görkemli gelinlikler hazırlandı” dedi.

Zeynep Hanım okuyucularımız için kendinizi tanıtır mısınız?

1979 Gaziantep doğumluyum. Hayatım hep Gaziantep’te geçti, ilkokulu Vakıf Koleji’nde, ortaokulu ve liseyi Fırat Koleji’nde okudum. Üniversiteyi kazanmış olmama rağmen kayıt yaptırmadım ve evlenmeyi tercih ettim. Üç çocuk annesiyim. Bu zamana kadar herhangi bir iş tecrübem olmamıştı ancak çocuklarım büyüyünce ben de artık sevdiğim bir işimin olmasını istedim ve Beyaz Butik’le yol almayı seçtim. Büyük kızım Yaren şu an 20 yaşında ve Bilgi Üniversitesi İngilizce Ekonomi ve Finans Bölümünde eğitimine devam ediyor. Beyaz Butik mağazamızda benim de partnerim aynı zamanda. Anne-kız birlikte işimizi büyütmeyi hedefliyoruz. En büyük hayalim Gaziantep’te Beyaz Butik mağazasını başarıyla yürütüp bu işi bir gün kızlarıma devretmek.

Gelinlikte tecrübeli bir markayı, Beyaz Butiği Gaziantep’e kazandırdınız. Nasıl gelişti bu süreç, anlatır mısınız?

Doğrusunu söylemek gerekirse bu da bir ihtiyaçtan doğdu. Yeğenimin evlilik hazırlığı sürecinde Gaziantep’te couture gelinlik sektöründe büyük bir boşluk olduğunu fark ettim. Gaziantepli hanımlar hepimizin bildiği gibi zevk ve stil sahibi, modayı takip eden, özgün ve özel olmayı seven bir kitledir. Couture gelinlik ve abiyede bilinirliği yüksek bir markayı Gaziantep’e getirsem nasıl olur diye düşündüm. Beyaz Butik’i de uzun zamandır beğenerek takip ediyordum. Gaziantep’te bir Beyaz Butik mağazası açma fikri beni çok heyecanlandırdı. Tam da o günlerde firmanın franchise vermeye başlamasıyla birlikte harekete geçtik.

Markayı Gaziantep’e kazandırmanızda burada da önemli bir müşteri potansiyelinizin olması etkili olmuştur… Nasıl karşılandınız Gaziantep’te?

Dediğim gibi Gaziantep couture gelinlik ve abiye konusunda çok önemli bir pazar çünkü şehrimizde cemiyet hayatı, düğünler, kutlamalar ve farklı eventler her zaman sosyal hayatımızın içerisinde büyük yer tutmuştur. Hal böyle olunca kişiye özel dikim yapılan bir modaevi için de çok doğru bir lokasyondayız. Ben hem şehrin Beyaz Butik markasından vizyon kazanacağını ve besleneceğini hem de Beyaz Butik’in Gaziantepli hanımların tercihleriyle koleksiyonlarını farklılaştıracağını ve zenginleştireceğini düşünüyorum. Aldığımız ilk tepkiler çok güzel, yoğun bir ilgiyle karşılaşmak bizi çok mutlu etti diyebilirim. Bir gelinimizin annesinin “Beyaz Butik’i ayağımıza getirdiniz, teşekkür ederiz” demesi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor bence.

Beyaz Butik gelinliklerinin tarzını, genel özelliklerini anlatır mısınız? Kimlere hitap ediyor?

Beyaz Butik gelinleri stil sahibi, günlük tarzındaki şıklık ve kaliteyi gelinliğinde de görmek isteyen, gustosunu romantizmle birleştirip zamansız şıklığı yakalamak isteyenler diyebilirim. Koleksiyonlarımızda ve özel tasarımlarımızda popüler ve alışılmış gelinliklerden ziyade zamansız, romantik, kumaş ve dikiş kalitesiyle farkını ortaya koyan elegan bir tarzımız var.

Size gelen gelin adayları hayallerindeki gelinliği bulabilir mi?

Beyaz Butik; gelinlerin hayallerindeki gelinliği bulabilecekleri en doğru adreslerden biri... Hem geniş ürün yelpazemiz hem de couture atölyemizle her zevke hitap edebiliyoruz. Gelinlerimizin hayallerini önemsiyoruz ama şunu da belirtmeliyim ki gelinlerimizi doğru gelinliği seçmeleri konusunda düğün mekânına, konseptine, mevsime, vücut tiplerine ve tarzlarına göre de yönlendiriyoruz. Bazen gelinlerimiz kendilerine hiç uygun olmayan bir gelinliğin hayalini kurarak gelmiş oluyor ancak satış ekibimizin tecrübesi ve gustosuyla gelinlerimizi hayatlarındaki en özel gecede kusursuz görünmeleri için titizlikle hazırlıyoruz. Özel dikim atölyemiz de hazır koleksiyonlarımızda aradığını bulamayan gelinlerimiz için bu noktada devreye giriyor.

Gelinliğin yanı sıra abiye ve aksesuar da var ürün portföyünüzde. Onlardan bahseder misiniz?

Beyaz Butik Couture atölyede gelinliğin yanı sıra abiye koleksiyonlar ve kişiye özel abiye elbiseler de hazırlanıyor. Gelinlik ve abiye birbirini tamamlayan ürünler, bu nedenle mağazamıza giren müşterilerimize gelinliğin yanı sıra abiye elbiselerimizi ve gelinliğin tamamlayıcısı olan saç aksesuarlarını ve duvakları da sunuyoruz. Aksesuarlarda farklı tarzlarda birçok çeşit mevcut, gelinliğin tarzına göre aksesuar seçimi de yapabiliyoruz. Duvaklarımız da tıpkı gelinliklerimiz gibi el işçiliğiyle hazırlanmış özel tasarım ürünler. Hazır duvaklarımız olduğu gibi kişiye özel farklı materyaller ve tarzlarda yapılmış özel tasarım duvaklar da hazırlıyoruz.

Bu yıl gelin adaylarını hangi modeller bekliyor, anlatır mısınız?                                                                                              

Beyaz Butik her yıl yeni koleksiyonlar hazırlasa da genel olarak markanın hiç değişmeyen bir stili ve tarzı var. Kumaş kalitesiyle fark yaratan, bazen minimal ve gösterişten uzak bazen de ışıltılı görünümüyle göz dolduran, şıklığı sadeliğiyle yakalayan ama her zaman romantik ve zamansız elegan modellerden oluşan bir çizgimiz var. 2022 koleksiyonlarımız için ise bambaşka, ışıltısıyla göz alan, gösterişli, detaylarıyla hayranlık uyandıracak, takma kuyrukları ve pelerinleriyle görkemli gelinlikler hazırlandı. Aksesuar koleksiyonlarımız da gelinlik koleksiyonuna paralel olarak daha gösterişli, kristaller ve incilerle işlenmiş duvaklar, daha ışıltılı saç aksesuarları ve etollerden oluşuyor.

BB29 ve Avenue 8 markalarından da bahseder misiniz?

BB29, gelen talepler doğrultusunda oluşturduğumuz hazır giyim markamızın adı. Hem başkalarıyla pişti olmak istemeyen iş kadınlarına yönelik kişiye özel kumaş ve model seçimleriyle yaptığımız business koleksiyonumuzu hem de şehirli kadına günlük şıklığı sunan daha casual bir koleksiyonu içeriyor. Her iki konseptte de kişiye özel gardırop tasarımları yapmaya başladık. Takım elbiseler, tayyörler, blazer ceketler, ipek gömlek ve bluzlar, günlük şık elbiseler, yelekler ve bunların tamamlayıcısı olarak kemer ve çanta gibi aksesuarlar tasarlıyoruz.

Avenue8 ise daha genç bir markamız, ipek pijama ve gecelik-sabahlık takımlarından oluşuyor. Bu koleksiyonumuz da tamamen el işçiliğiyle dikilmiş, katma değeri yüksek çok kaliteli parçalardan oluşuyor. Gelinlerimizin evlilik hazırlığında ihtiyaç duyabileceği bir ürün olması nedeniyle tüm mağazalarımızda Avenue8 koleksiyonlarımız da müşterilerimizle buluşuyor.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller