Yükleniyor...

Güvenilirlik esas

15 Ekim 2019

Gaziantep’te en çok bilinen ve tercih edilen antikacılardan biri SKA Antika… İçeri girdiğinizde sizi karşılayan birbirinden muhteşem işçilikte antika ürünü görünce adeta büyüleniyorsunuz, hepsine tek tek dokunmak, ait olduğu zaman dilimine gitmek istiyorsunuz… Hatta, ‘Görmediğim bir parça var mı acaba’ diye kısa süreli bir şaşkınlık yaşıyorsunuz…

Bizi karşılayan SKA Antika sahibi Salih Kılıç, 30 yıldır antikacılık yaptığını, 7 yıl Fransa’da yaşadığını ve antika konusunda bilirkişilik yaptığını söylüyor. Antikacılıkta ön önemli hususun güvenilirlik olduğunu ifade eden Kılıç, “Size gelen kişi o parçanın değerini bilemez sonuçta, antikacı dürüst olmalı. Bu işte güvenilirlik esas, başka türlü devamlılığınızı sağlayamazsınız” diyor.

Eski olan her antika kıymetli değildir

Salih Kılıç’ın da üzerine basa basa vurguladığı bir detay var, “Eski olan her eşya kıymetli değildir. El işçiliği yüksek olan antikalar çok değerlidir. Bir antika hem cam hem kristal hem de el işçiliği varsa işte o antika çok kıymetlidir” diyerek antikada işçiliğin önemine dikkat çekiyor.

Gaziantepli antika mobilya tercih etmiyor

Yurt dışındaki antika pazarlarını ve mezatları sürekli gezdiğini söylüyor Salih Bey… Fransız, İtalyan, Osmanlı dönemi antikalarının yoğunlukla rağbet gördüğünü belirten Salih Bey antika severlerin en çok porselen, fincan takımları, vazo, tablo, ipek halı (İran) ve eski İstanbul gümüşleri tercih ettiğini anlatıyor. Mobilyada antikanın daha çok İstanbul gibi büyük şehirlerde rağbet gördüğünü söyleyen Salih Bey, Gaziantep’te antika mobilyanın çok tercih edilmediğini anlatıyor.

Antikacı sayısı yetersiz

SKA Antika’ya İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi illerden antika meraklısının geldiğini belirten Salih Bey, Gaziantep’te orijinal antika parçalar satan yerlerin olmamasından yakınıyor.

Sosyal Medyada Paylaş