Yükleniyor...

La Parina butik bir çiçek kafe

01 Mart 2022

Ekonomi eğitimi alan ve İstanbul’da finans sektöründe bir süre çalıştıktan sonra küçük yaşlardan beri tutkusu olan La Parina Floral Cafe’yi Gaziantep’te hayata geçiren İdil Konukoğlu, “La Parina; Çiçeğiniz tasarlanırken kahvenizi yudumlayabileceğiniz ve aynı zamanda hediyelik eşya satın alabileceğiniz butik bir çiçek kafe” diyor.

Gaziantep’te yeni nesil ve modern çiçekler sunmak istediğini, bunun için de Florart Çiçekçilik Okulu’nda eğitim aldığını dile getiren İdil Konukoğlu, çiçek tasarlarken müşterilerin kişisel tercihlerini günümüzün trendleri ile harmanladıklarını söylüyor.

 İdil Hanım okuyucularımız için kendinizden bahseder misiniz?

1993 yılında İstanbul’da doğdum. Avusturya Liseliler Eğitim Vakfı Özel Alev Okulu’nda ilkokul eğitimimi tamamladıktan sonra Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’ni bitirdim. Ardından Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümünü kazandım. Ekonomi bölümü ile birlikte International Political Economy alanında uzmanlık programını tamamladım.

Eşim Onur Konukoğlu da Koç Üniversitesi hem ekonomi hem işletme bölümlerinden mezun. Sonrasında İstanbul’da Deloitte şirketinde finansal danışmanlık alanında üç yıl çalıştıktan sonra Gaziantep’e dönerek aile şirketlerinde çalışmaya başladı.

Ailem aslen Gaziantepli

Hem anne hem baba tarafım aslen Gaziantepli. Büyükbabam Fazlı Okkıran babam çok küçük yaştayken İstanbul’a taşınmış ve aile şirketimiz olan Laleli’deki Gaziantepli Çavuşoğlu, ardından Kaşıbeyaz ve sonrasında Mabeyin Restaurant’ı kurmuş. Babam da aile şirketinde kariyerine devam etmiş. Annem Gaziantep’te doğmuş, evlilik sebebi ile 19 yaşında İstanbul’a yerleşmiş, lisans eğitimini evliyken tamamlamış. Bir erkek kardeşim var, Avusturya Lisesi’nden mezun olduktan sonra Viyana Ekonomi Üniversitesi’ni kazandı ve şu anda Viyana’da son sınıfta.

La Parina Floral Cafe hayalimdi

Üniversite dönemim boyunca Doğuş Otomotiv, QNB Finansbank, Fonfique, Godiva ve Beymen’de pazarlama üzerine staj yaptım. Daha sonra QNB Finansbank Genel Müdürlük’te Management Trainee olarak iş hayatına adım attım. 6 ay boyunca pazarlama ve bankacılık üzerine eğitimlerimi tamamladıktan sonra “Segment Pazarlama” departmanında göreve başladım ve paralelde Koç Üniversitesi Graduate School’da mini MBA programını tamamladım. 4 buçuk yılın sonunda, evlilik sebebi ile Gaziantep’e taşınınca QNB Finansbank’taki Segment Pazarlama Yönetmenliği görevime 2021 yılında veda ettim. Hemen ardından eşimin de beni cesaretlendirmesi sayesinde uzun süredir planladığım, üzerine çalıştığım, küçüklükten beri tutkum olan Paris’i yansıtmasını hayal ettiğim La Parina Floral Cafe projesini Kasım 2021’de hayata geçirdim.

La Parina’da hizmet alanınız ve ürün çeşitliliğiniz yalnızca çiçekle sınırlı değil bildiğimiz kadarıyla. Neler yapıyorsunuz, anlatır mısınız?

La Parina, çiçeğiniz tasarlanırken kahvenizi yudumlayabileceğiniz ve aynı zamanda hediyelik eşya satın alabileceğiniz butik bir çiçek kafedir. Kafe bölümümüzde beyaz çikolatalı brownie, San Sebastian cheesecake, çilekli tart, elmalı turta, tiramisu, chocolate chip cookie gibi tatlı çeşitleri, atıştırmalık tuzlu çeşitleri, buğday çimi suyu, ek olarak çay ve kahve çeşitleri bulunuyor; aynı zamanda al-götür hizmeti de sunuluyor.

Hediyelik eşya bölümünde hediyelik çikolata ve makaron kutularımız, Fonfique tasarım ürünler, zeytinyağı, tasarım mumlar bulunuyor.

Çiçek bölümünde ise ithal ve yerli kesme çiçeklerimiz, orkidelerimiz, kuru çiçeklerimiz, solmayan güllerimiz ve sipariş üzerine temin ettiğimiz yapay çiçeklerimiz bulunuyor. Müşterilerin taleplerine, zevklerine ve bütçelerine göre çiçeklerimizi tasarlıyoruz.

Çiçek tasarımlarında kendi imzanız var mı?

Benim hayalim Gaziantep’te yeni nesil ve modern çiçekler ortaya çıkarmaktı ancak bunu yapabilmem için çiçek tasarımı hakkında teknik anlamda bilgi birikimimin de olması gerekiyordu. Bu sebeple Florart Çiçekçilik Okulu’nda eğitim aldım ve edindiğim bilgileri de kullanarak ekibimizle birlikte hazırladığımız çiçek tasarımlarımıza kendi zevkimi yansıtmaya çalışıyorum.  

Kişiye özel tasarım yapıyor musunuz?

Evet, kişiye özel çiçekler tasarlıyoruz. Müşterilerimizin sevdiği çiçekler, renkler, beğendiği vazolar, buket kağıtları, hoşuna giden tasarımları göz önünde bulundurarak hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz ve en özel günlerine kendi zevklerini yansıtan çiçekler ile eşlik ediyoruz.

Özellikle çiçek tasarımında belli başlı trendler var mı? Siz trendleri mi baz alıyorsunuz yoksa kişisel zevk ve tercihleri mi?

Günümüzde sosyal medya çiçekçilik sektöründe de oldukça etkili. Trendler sosyal medya üzerinden hızla değişkenlik gösteriyor ve biz de yeni nesil bir çiçekçi olarak günümüzün trendlerine ayak uydurmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizin kişisel tercihlerini günümüzün trendleri ile harmanlayarak çiçeklerimizi tasarlıyoruz.

La Parina’da müşterilerinize sunduğunuz ürünlerin seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Nereden temin ediyorsunuz?

La Parina’ da sunduğumuz tüm ürünlerimizi özenle seçiyoruz. Kafe bölümümüzdeki kahvelerimizi Morn Coffee’ den, buğday çimi suyunu Ancient Greens’ ten, çikolatalarımızı Pelit’ ten temin ediyoruz. Tatlı ve tuzlu çeşitlerimizi ise La Parina’ ya özel olarak ürettiriyoruz.
Çiçek bölümüne gelirsek; çiçek çeşitlerimiz ithal ve yerli olarak iki gruptan oluşuyor. İthal olanları genellikle Hollanda’dan, yerli olanları ise İstanbul’dan ve Türkiye Çiçek Borsası’ndan temin ediyoruz.

Hediyelik bölümümüzde ise Fonfique markalı ürünler, ‘Dededen’ marka zeytinyağı, Daf’s Atelier mumlar yer alıyor ancak daha farklı iş birliği için görüşmelerimiz devam ediyor. Hediyelik bölümümüzde daha fazla marka ve çeşit sunmayı planlıyoruz.

Markanızı ön plana çıkaran özellikler neler?

La Parina’yı öne çıkaran özelliği, Gaziantep için bir ilk olması. Lüks ve butik konseptin hem yeni nesil çiçekçilik hem modern kafe anlayışı ile buluşması.

Genel anlamda modaya bakış açınız nedir? Bu, giyim de olabilir, aksesuar ya da farklı kategorilerde ürünler de olabilir…

Benim için moda yeniliklere ayak uydurmaktır ama bunu yaparken kendi zevklerinden ödün vermemektir. Yeni deneyimler, yeni tatlar, yeni mekanlar beni her zaman heyecanlandırır, bu sebeple modayı takip ediyorum diyebilirim.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller