Yükleniyor...

Mutfak Sanatları Merkezi Yöresel lezzetleri zirveye taşıyor…

15 Aralık 2019

Gelgelelim Gaziantep’in geçmişten bugüne eşsiz yöresel lezzetleriyle damaklarımızı şenlendiren Mutfak Sanatları Merkezi’ne… Kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmayan Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla ortaya çıkaran merkezde hem geleneksel yemekleri tatma hem de mutfak kültürünü tanıma imkanı bulabileceksiniz.

Gaziantep’in gastronomi şehri olmasına vesile olan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Mutfak Sanatları Merkezi’nin ikinci şubesi de Erikçe Ormanı içerisinde. Merkez, Gaziantep’in eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı sunan bir restoran olma özelliğinin yanı sıra bir de eğitim merkezi görevi üstleniyor. Haftanın 6 günü Gaziantep’in geleneksel lezzetlerini hem tadıp hem de misafirlerinize tattırabileceğiniz merkezde haftanın bir günü de eğitim programları çerçevesinde kursiyerlere eğitim veriliyor. 

Menüde neler yok ki

Merkezin menüsü yöresel yemeklerden oluşuyor. Yemekler her mevsimde o mevsime has ürünlerle ve orjinaline sadık kalınarak yapılıyor.  Ayvalı ekşili taraklık, doğrama, ekşili ufak köfte, yuvalama, bakla tavası, şiveydiz, öz çorba, çağla aşı, damat dolması, akıtmalı ufak köfte, maş çorbası, kabaklama, kuruluk dolması, astarlı sütlaç, katmer merkezde tadabileceğiniz lezzetlerden sadece bazıları.

Merkez usta bir isme emanet

Hergün 11.00-23.00 saatleri arasında hizmet veren merkez, şef Doğa Çitçi ve ekibine emanet. Çitçi, aynı zamanda Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeler Derneği (GAPDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Yönetim Kurulu Üyeliğini de sürdürüyor.

Sosyal Medyada Paylaş