Yükleniyor...

SANKO Okullarında dolu dolu sanat günleri

10 Temmuz 2024

SANKO Okullarının düzenlediği “Kültür, Sanat ve Edebiyat Günleri”nde seramik atölyesinden şiir dinletisine, tiyatrodan müzik dinletisine ve öğrencilerin eserlerinden oluşan sanat sergisine kadar sanat dolu bir hafta düzenlendi.

SANKO Okullarında düzenlenen şiir dinletisinde günlük hayatın “yap, et, çalış, başar”dan oluşan temposuna biraz ara vermek için, sanatın iyileştiren birleştiren gücüne olan inançla sahne alan öğrenciler “Bazı Kelimeler Çok Güzel” diyerek aşktan, dostluktan, vefadan ve hoşgörüden söz açıp şiirler okuyup şarkılar söylediler. Kelimelerin dünyayı değiştirebilecek güçte olduğunun altını çizen gençler Necip Fazıl’dan Nazım’a, Sezai Karakoç’tan Ahmet Arif’e uzanan şiirlerle dinleyenlere güzel bir gece yaşattılar.  

Aklınıza gelen güzel şeyleri sözlere dökün, bakarsınız yol olur, niyet olur, nasip olur. Çünkü söz büyüdür. Bundandır ki “önce söz vardı” diye başladı metinler, sevmeyi, yaşatmayı ve okumayı öğütlediler. Öğrenciler, o halde biz de “yaşadım diyebilmek için” sanata ve şiire daha çok yer verelim hayatlarımızda dediler ve Can Yücel‘in duasıyla dinleyenlerini selamladılar “Şiir getirenleriniz bol olsun!”

Öğrencilerin hem sahne performansları hem de teknik becerileriyle göz doldurduğu bu etkinlik, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

"Lüküs Hayat" müzikali büyük beğeni topladı

"Lüküs Hayat" müzikali, sahnelendiği akşam izleyicilerden büyük beğeni topladı. Müzikal, enerjik dansları, canlı müziği ve etkileyici sahne dekorlarıyla izleyicileri adeta büyüledi. Öğrencilerin profesyonel bir performans sergilemesi de tam not aldı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı müzikal sonrası yaptığı konuşmada, “Amacımız, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve sanatsal alanlarda da gelişimlerini desteklemek. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin öz güvenlerini artırırken, takım çalışması ve liderlik becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oluyor.” dedi.

SANKO Okulları Liseler Müdürü Dilşad Erdoğan da, “Öğrencilerimizi sahnede büyük bir gururla izledik. Bizlere unutulmaz bir akşam yaşattılar.” ifadelerini kullandı.

“Hamlet” oyunları sergilendi

İngilizce drama kulübünün öğrencilerinin de yazdığı ve oynadığı “History Tunnel” farklı bir şekilde yorumlayarak oynadıkları Shakespeare’in unutulmaz eseri “Hamlet” oyunları büyük bir performansla sergilendi. Öğrencilerin hem İngilizceyi kullanma becerileri hem de muhteşem oyunculuk performansları göz kamaştırdı. Her bir öğrenci hem bir kaç rolde kendilerini gösterirken aynı zamanda da farklı karakterleri yansıtırken duygu ve mizah dolu anlar yaşattı.

“Bizden Renkler” sergisi sanatseverlerle buluştu

“Bizden Renkler” diyerek, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı ve öğrencilerinin Görsel Sanatlar dersindeki çalışmalarını içeren yılsonu sergisi büyük ilgi gördü. Ana sınıfından liseye kadar tüm kademelerdeki öğrencilerin yıl boyunca uyguladığı; temel sanat eğitimi çalışmaları, görsel biçimleme öğelerini yansıtan çalışmaları, seramik çalışmaları, mozaik çalışmaları, tuval üzerine düzenleme çalışmaları, atık materyallerden oluşturulmuş eserleri ve tuval üzerine akrilik boya çalışmalarını içeren 850 parçalık sergi sanatseverlerle buluşu.

Sosyal Medyada Paylaş
Ekli Görseller