Yükleniyor...

'An'ın güzelliğini kaçırmayın

24 Şubat 2024

100 yıl sonra, Cumhuriyetin 3. yüzyılında temel insan haklarına saygılı, canlıların korunmasına ihtiyaç duyulmayan bir dünya hayal ettiğini belirten Şevval Argıllı, ‘100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?’ sorumuza karşılık, geçmişe ya da geleceğe takılmadan 'an'ın güzelliğini yaşamaları tavsiyesinde bulundu.

Şimdiye kadar aldığınız en iyi tavsiye nedir? Kimden?

Ablamdan aldığım tavsiye… Hayatım boyunca tecrübeli insanları dinlemeyi çok sevmişimdir, böylelikle ateşin sıcak olduğunu anlamak için elini yakman gerekmez. Yakın zamanda ablam İslim Argıllı Suvat’tan aldığım tavsiyeyi söyleyebilirim. Çok zorlandığım bir dönemde, “Bakış açını değiştirirsen omzundaki dağlar kalkar” demişti, böylelikle birçok konuyu farklı yorumlayabiliyorum.

100 yıl sonra açılacak bir zarfa neler yazmak isterdiniz?

Umuyorum ki 100 yıl sonra, Cumhuriyetimizin 3. yüzyılına başladığımız günlerde temel insan haklarına saygılı, canlıların korunmasına ihtiyaç duyulmayan bir dünya var olmuş olur. Geçmişten onlara söylemek istediğim anın tadını çıkarmaları, geçmişe ya da geleceğe çok fazla takılıp anın güzelliğini kaçırmamaları olurdu.

Dünyanın 8. harikasını siz seçecek olsaydınız, bu ne olurdu?

Sorduğunuz soruya tek bir cevap verebilmem mümkün değil ancak tek bir yanıt vermem gerekirse tarihi ve doğal güzelliği bir arada gördüğümüz Como Gölü olabilir.

Süper gücünüz olsa, ne olmasını isterdiniz?

Şu an her şeye yetişmeye çalışan birisi olarak ışınlanabilmeyi isterdim:)

Eğer sihirli bir küre merak ettiğiniz her şeyi cevaplıyor olsaydı, öğrenmek isteyeceğiniz tek şey ne olurdu?

20 sene sonraki hayatıma bakmak isterdim.

‘Keşke şu dönemde yaşasaydım’ dediğiniz bir zaman dilimi var mı? Ya da böyle bir hakkınız olsa hangi dönemi seçerdiniz?

Efes Antik Kentindeki yaşam her zaman ilgimi çekmiştir. O hayatı birkaç gün deneyimlemek keyifli olabilirdi.

Şu anda hayatta olmayan hangi ünlü ya da büyük kişilikle karşılaşmak isterdiniz? Ona ne sorardınız?

Bu kişi hiç şüphesiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olurdu. Sanattan spora, bilimden askeriyeye bu geniş vizyona nasıl sahip olduğunu sormak isterdim. Baktığınız zaman cepheden cepheye koşturmasının yanı sıra birçok kitap yazmış, sanata ve sanatçıya çok önem vermiş, sıfırdan bir ülke yaratmış. Dünya lideri olarak Atatürk’ün en büyük şansımız olduğunu düşünüyorum.

 Geçmiş ya da gelecekte herhangi bir olaya şahitlik edebilecek olsanız, hangi olayı seçerdiniz?

Cumhuriyetin ilan edildiği günü yaşamak isterdim.

Sonsuza kadar yaşlanmayacak olsanız, hangi yaşta kalmayı tercih ederdiniz? Neden?

Şu an 24 yaşındayım. Herhalde yine 24. yaşımı seçerdim. Gençliği yaşamayı seven biriyim ve 24. yaşım, hayatımda beklediğim çoğu şeyi bana getiren bir yaş oldu.

İnsanlığın üzerinde düşünüp düzeltmesi gereken bu dünyadaki en büyük sorun nedir?

21. yüzyıldayız ve hala ne yazık ki dünyada savaşlar devam ediyor. İnsanoğlunun açgözlülüğü ve hırsı en büyük sorunumuz bence.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller