Yükleniyor...

Diyetisyen Eyüp Turan DİYETPARK’ta alınmayacak sonuç, verilemeyecek kilo yoktur

14 Haziran 2023

Diyetisyen Eyüp Turan, kurucusu olduğu DİYETPARK’ta diyetisyenlik hizmetinin yanı sıra; andülasyon cihazı ile incelme ve sıkılaşma, kapıya teslim kişiye özel kaloride diyet yemekleri ve sıvı detoks programı hizmetleri sunduklarını söyledi.

Diyet programlarının kişiye özel olması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Eyüp Turan, “Diyet programlarımız için her zaman şunu söylerim, ‘Diyet işi, ekip işidir. Danışanlarımız ile güzel bir ekip olduktan sonra DİYETPARK’ta alınmayacak sonuç, verilemeyecek kilo yoktur. Diyet yemeklerimizdeki mottomuz ise kendi danışanlarımızdan gelen yorumlar ile ortaya çıktı: “Diyet yemeklerinden fazlası için DİYETPARK’’ diyor… 

Mesleğimi severek yapıyorum 

Yeni tatlar denemeye ve yemek yapmaya her zaman meraklı ve ilgili olduğunu söyleyen Diyetisyen Eyüp Turan, mesleğine dair duygularını şöyle ifade ediyor: “Üniversiteye 2013 yılında başladım. O yıllarda diyetisyenlik yavaş yavaş popüler olmaya başlamıştı. Benim de yeni tatlar denemeye, yemek yapmaya karşı her zaman bir ilgim olmuştur. Beslenme kültürü konusunda bir iş yapmak ve bunun sağlık alanıyla da ilgili bir bölüm olması diyetisyenliği benim için daha da cazip hale getirmişti. Bu yüzden diyetisyenliği seçtim. Mesleğimi ve işimi gerçekten severek yaptığım için şu an başka bir mesleği tercih etmek istemezdim.”  

Diyet yapmayı çekici ve sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz 

DİYETPARK’ta sundukları hizmetlerden bahseden Turan, “DİYETPARK, bu yıl 3. yılını tamamlayacak. Markamızı kurarken misyonumuz, her zaman sağlıklı beslenmeyi yasaklar olmadan yaşam tarzı haline getirmek oldu. Bizim DİYETPARK’TA önemsediğimiz başlıca konulardan birisi de Antep mutfağını diyet kurallarına uydurarak, diyet yapmayı çekici ve sürdürülebilir hale getirmekti. Kliniğimizde 4 farklı hizmet sunuyoruz. Bunlar; diyetisyenlik hizmeti, andülasyon cihazı, kapıya teslim kişiye özel kaloride diyet yemekleri, sıvı detoks programı” diye konuştu. 

Kapıya teslim, kişiye özel diyet yemekleri hazırlıyoruz 

Diyet yemekleri sistemi hakkında bilgi veren Turan, “Öncelikli olarak danışanlarımız bizleri arayarak randevu oluşturuyorlar. Sonrasında vücut analiz ölçümlerini alıyoruz, çıkan analiz sonuçlarına uygun olacak şekilde almaları gereken kalori miktarını hesaplıyoruz. Bir gün içerisinde tüketmeleri gereken tüm öğünleri, kahvaltısından öğlen yemeğine, öğlen yemeğinden ara öğününe, ara önünden akşam yemeğine ve akşam yemeğinden sonra son ara öğününe kadar ‘3 ana öğün 2 ara öğün’ şeklinde kendilerine gönderiyoruz” dedi. 

Yüzde 100 sonuç garantisi ile çalışıyoruz 

“Diyet yemeklerimize tam uyum sağlandığı sürece yüzde 100 sonuç garantisi ile çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Turan, “Artık hayat çok hızlı akıyor ve sürekli olarak yoğun olduğumuz için çalışmasak bile evdeki ve sosyal yaşantıdaki hızlı hayat akışından kaynaklı kendimize zaman ayırma noktasında zorlanıyoruz. Ve bu noktada bazen kendimiz için sağlıklı beslenmeye bile vakit ayıramıyoruz. İşte tam da bu noktada kapıya teslim, kişiye özel kaloride diyet yemeklerimiz devreye giriyor ve danışanlarımız her gün farklı çeşit yemeklerle sadece diyet yapmanın konforuna varıyorlar” diye konuştu.  

Danışanlarımızdan aldığımız geri dönüşler bizi motive ediyor 

Gastronomi kenti Gaziantep’te diyet yemekleri konusunda hizmet verme konusunda zorlanmalarına rağmen başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Turan, “Gaziantep gerek lezzetleri gerekse de insanların damak tadı noktasında gerçekten çok üst seviyelerde bir şehir. Bu sebeple de diyet yemeklerinde lezzeti yakalamak ve lezzetli bir şekilde insanlara bu hizmeti sunmak zor olsa da kültürümüze ve damak tadımıza uygun lezzetli diyet yemekleri hazırlamak bizim öncelikli vazifemiz. Danışanlarımızdan aldığımız güzel geri dönüşler sonrasında her zaman kendimizi ileriye doğru taşımaya gayret gösteriyoruz. Mutfağımıza giren en basit üründen en detaylı ürüne kadar direkt benim kontrolünden geçerek planlama yapılıyor ve hazırladığımız diyet yemekler bu doğrultuda danışanlarımıza ulaşıyor” ifadelerini kullandı. 

Diyet işi, ekip işidir 

Diyetisyen Eyüp Turan, DİYETPARK’ın çalışma prensipleri hakkında şunları söyledi: “Diyet programlarımız için her zaman şunu söylerim, ‘Diyet işi, ekip işidir. Danışanlarımız ile güzel bir ekip olduktan sonra DİYETPARK’ta alınmayacak sonuç, verilemeyecek kilo yoktur. Diyet yemeklerimizdeki mottomuz ise kendi danışanlarımızdan gelen yorumlar ile ortaya çıktı: “Diyet yemeklerinden fazlası için DİYETPARK.’’  

Sağlıklı beslenme yaşam tarzı olmalı 

Beslenme programının kişiye özel olduğunu dile getiren Turan, danışanlarına beslenme programı oluştururken nasıl bir yol haritası izlediklerini şöyle anlattı: “Her insanın anatomisi, fizyolojisi ve genetik özellikleri farklıdır. Her insan, ayrı bir dünya olduğundan dolayı yeme içme düzeni de farklıdır. Öncelikli olarak kişiyi anlamaya ve beslenme noktasında yaptığı hataları bulmasına yardımcı olarak planlama aşamasına geçiyorum.  

Diyet denilince akla öncelikle ‘Bir an önce kilomuzu verelim, sonra eski yeme-içme düzenimize dönelim’ geliyor fakat bizim önceliğimiz, hızlı ve sağlıklı kilo verdirirken yaşam tarzındaki değişiklikler noktasındaki püf noktalara değinip kişinin sonrasında tekrar kilo almaması için yönlendirmelerde bulunmaktır.”  

Andülasyon cihazı ile incelirken sıkılaşabilirsiniz 

Andülasyon cihazının bütünsel bir terapi sistemi olduğun kaydeden Turan, “Vücutta lenf ve sıvı sistemini harekete geçirerek kan akışını hızlandırır. Daha rahat bir şekilde ödemin dışarıya atılmasını sağlar, aynı zamanda vücutta çok ciddi düzeyde incelme ve sıkılaşma sağlamaktadır. Genellikle bölgesel kilo şikâyeti olan danışanlarımıza uyguladığımız bir sistemdir.  

Tabii ki de andülasyon cihazından en etkili faydayı ve verimi almak için diyet yemeklerimizden ya da diyetisyenlik hizmetimizden mutlaka faydalanması gerektiğini hatırlatıyorum” diye konuştu. 

Uzman kontrolünde kilo vermek daha iyi sonuçlar veriyor 

Kilo verme sürecinin bilinçli bir şekilde yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu ifade eden Turan, “Çünkü danışanlarımız bize gelene kadar kendi yaşam tarzlarına uygun olmayan ve şok diyetler uygulayarak metabolizmalarını kilitleyebiliyorlar. Bu durum da diyet sürecinde motivasyon kaybına ve kilo vermenin yavaşlamasına sebep olabiliyor. Uzman kontrolünde motivasyon kaybı yaşamadan, metabolizmanızı öğrenerek kilo vermek, sağlıklı beslenmenin sürdürülebilir olması açısından her zaman daha iyi sonuçlar veriyor. En önemlisi ise diyet sürecini tamamladıktan sonra koruma döneminde sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmektir… Unutmayın:) 

Eşimle fırsat buldukça seyahat etmeyi seviyoruz 

Diyetpark’ta sunulan hizmetler konusunda titiz ve hassas olduğu için yoğun bir çalışma programı olduğunu dile getiren Turan, son olarak şunları söyledi: “Sabah dokuz akşam altı gibi bir çalışma saatimiz söz konusu değil. Hem diyet yemek hem de danışmanlık hizmeti sunduğumuz için tüm danışanlarımızla birebir ilgilenmek elbette kolay değil çünkü akşam 6’dan sonra gelen mesajlara, ertesi günün planlanmasına, dağıtımla alakalı aksaklıkların giderilmesine kadar her türlü noktada ön plandayım. Eşim bazen bana “Senin ikinci eşin, işin’’ dese de benim için ilk ve tek eş olarak kendisi var : ) Birlikte fırsat bulduğumuz zamanlarda Türkiye’yi ve dünyayı gezmeye çalışıyoruz. Gezdikçe yaşanan olaylara karşı bakış açımız bile değişiyor. Birlikte yaz aylarında tenis, kış aylarında da fırsat buldukça kayak yapıyoruz. Hareketli sporları seviyoruz ve spor yaptıkça kendimizi zinde ve sağlıklı hissediyoruz. Tabi eşim bir de ileri seviye yoga ile ilgileniyor. Bu konuda ben sıfır olsam da kendisine olan saygım sonsuz:).” 

Kutu: 

Dört kardeşin en küçüğü olarak Gaziantep’te dünyaya geldim. Öğretmen bir babam olduğundan dolayı sürekli okuyarak, araştırarak ve eğlenerek büyüdük. 2013 yılında üniversite hayatıma başladım ve 2017 yılının Haziran ayında Kastamonu Üniversitesi’nden mezun oldum. Meslek hayatımda Haziran ayı itibari ile 7. yılımı sürdürüyorum. İşimi severek yaptığım için yılların nasıl geçtiğinin farkına bile varmıyorum. 

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT