Yükleniyor...

Erkan Karalar mutluluğunuzu fotoğraflıyor

30 Nisan 2024

Düğününüzü, en özel ve güzel anlarınızı ölümsüzleştiren Erkan Karataş ile düğün sezonunun hemen başında sizin için bir söyleşi gerçekleştirdik. Kendisi bize, stüdyo fotoğraflarıyla başlayan bugün çeşitli fotoğraf platolarına kadar çok geniş bir alanda gerçekleştirilen düğün fotoğrafçılığı hakkında merak edilenleri anlattı.

Geçmişten günümüze düğün fotoğrafçılığı konusunda neler söylemek istersiniz?

Düğün fotoğrafçılığı kavramı son 10 yıldır çok farklı evrelere geldi. Stüdyo fotoğrafçılığı yerini dış çekim fotoğrafçılığına bıraktı genel olarak. Artık çiftlerin büyük bir kısmı düğün fotoğrafları için dış çekim mekanlarını tercih ediyor.

Endüstriyel çekimlerden farklı olarak çok özel anlara tanıklık ediyorsunuz. Yaşattığı heyecanı, duyguları paylaşır mısınız bizimle?

Açıkçası o günün heyecanını ve stresini biz de çiftle birlikte yaşıyoruz. O yüzden biz biraz daha durumu idare eden veya toparlamaya çalışan kısımdayız. Çünkü çift o günü ne kadar mutlu ve stressiz geçirirse bu fotoğraflara da yansıyor. İş sadece düğmeye basmak değil… O yüzden biz biraz daha duruma göre hareket eden bir taraftayız:).

Hala nostaljik stüdyo çekimleri isteyenler oluyor mu?

Evet, hala çok tercih ediliyor. Bununla Gaziantep’te ilk kapalı mekan stüdyo yapan firma biziz. Şu anda da çekimlerimiz devam ediyor.

Artık neredeyse tüm düğün fotoğraflarında dış çekim tercih ediliyor. Nedir bunun sebebi sizce?

Artık bu da yavaş yavaş bence son buluyor. Çünkü tüketim çılgınlığı bence düğün sektöründe de geçerli. Hiç çekim yaptırmak istemeyen çiftler de var veya stüdyoya gelip anı maksatlı 1-2 poz fotoğraf çektiren çiftler de…

Her düğünde aynı kareleri çekmemek, tekrara düşmemek için nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bunun tek bir yolu var, çifti çok iyi tanımak. Görüşme esnasında o günle alakalı tüm detaylara hakim olduğunuzda her çiftin kendine özgü hikayesi ve fotoğrafları oluyor.

Düğün herkesin en özel günü. Bir fotoğrafçıyla anlaşan çiftlere ne tavsiye edersiniz? Doğal mı davranmalılar? Kurgu muhakkak olacaktır bu durumda iyi fotoğraf için poz verdirme taktikleriniz var mı?

Öncelikle çiftler görüşmeye geldiğinde çekim günü nasıl bir ekiple bir arada olacağını bilmeli. Çiftimizi genel anlamda anı takip eden bir bakış açısı ile fotoğraflar konumda oluyoruz fakat tabii ki her çifti iyi analiz ederek pozlandırma konusunda da bizler yönlendiriyoruz. Fotoğraflarını kimin çekeceğini bilmeli, ekibi tanımalılar. Bu çok önemli husus. O yüzden bizi tercih eden çiftler çekim günü herhangi bir sürprizle karşılaşmazlar.

Çiftler mutlu olduğu kadar da stresli olabiliyor çekim esnasında. O psikolojiyi nasıl yönetiyorsunuz?

Daha önce de belirttiğim gibi iletişim konusunda idare eden taraf biz olmalıyız. Çiftlerimiz gün içinde birçok aksilikle karşılaşıyor. Biz de anlayışla karşılayarak durumu idare ettiğimizde her hangi bir problemle karşılaşmıyoruz.

Çekimler ortalama ne kadar sürüyor?

Biz tarz olarak son iki yıldır “düğün hikayesi” konseptiyle hareket ediyoruz. O yüzden tüm gün 7-8 kişilik bir ekiple çitlerimizle birlikte oluyoruz. Sabah gelin alma ile başlayıp -ki bu da ortalama saat 10 gibi oluyor, düğün sonuna kadar devam ediyoruz. Bu da yaklaşık 14-15 saate tekabül ediyor.

Çiftler çekim için size ne zaman size gelmeli. Planlama için ihtiyacınız olan belli bir süre var mı?

Belli bir zaman aralığı yok ama bazı çiftlerle 1 yıl öncesinden anlaşıyoruz. Bazı çiftlerimiz 1-2 ay önce irtibata geçiyor. Planlama için ortak sohbet grupları kurarak bazen gelinlik detaylarına kadar konuşuyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller