Yükleniyor...

Kendini ifade etmenin en özgür yolu: Sanat

15 Mayıs 2024

Şebnem Celepoğlu Dindar, seramik eğitimiyle başlayan tasarım yolculuğunda porselen tasarım markası Casi Paped ile ilerliyor. Tasarımlarındaki minimalist ve renkli tarzıyla farklı mekanlara ve hikayelere eşlik ediyor.

Şebnem Celepoğlu Dindar Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Yönetim bölümünde eğitim aldıktan sonra sanata olan ilgisi sebebiyle Think’nTalk tasarım ajansını kurmuş. Seramik atölyesini başta bir hobi olarak düşünürken; uzun bir öğrenim sürecinin ardından, reklamcılıktaki deneyiminin de etkisiyle profesyonel bir porselen tasarım atölyesi kurmaya karar vermiş. Aslında bireysel çalışıp özgür olmanın ve tasarımlarıyla kendini ifade etmenin hayalini kuruyormuş. Çıkışı noktası da tasarladığı ürünlerin farklı insanlar tarafından kullanılması, farklı mekanlara ve hikayelere eşlik etme düşüncesi olmuş. İşte bu hedeflerle kurulan Casi Paped markasının hikayesini ve tasarımların özelliklerini Şebnem Celepoğlu Dindar’a sorduk.

Casi Paped’in çıkış koleksiyonunu oluşturan mavi, mint yeşili, sarı, pembe gibi tonlardaki bardaklar, rengi, coşkuyu ve eğlenceyi temsil ediyor. Bu renkler de aynı toprak tonları serisi gibi, yüzünü doğaya dönüyor. Doğadaki kuşlar, balıklar ve çiçekler müthiş tonlarıyla bardak tasarımlarına hayat veriyor.

Casi Paped markası ne zaman doğdu? İsmi nereden geliyor?

Şehir hayatının bitmek bilmez koşuşturmacası hepimizi, hayvanlardan ve doğadan kısaca tüm canlılardan uzaklaştırıyor. Bazen bastığımız toprağın rengini ve kokusunu dahi unutuyoruz. Oysa ki insan var olduğu günden beri ruhunun her damlasına enerji veren toprağa ve hayvanlara karşı büyük ihtiyaç duyar. İşte toprağa olan sevgimden mi, doğaya olan özlemimden mi bilinmez kendimi bulacak, doğayı hatırlayacak, çamurun içinde kaybolacak bir sanat dalına ihtiyacım olduğunu hissettim. İşte bu şekilde bundan 4 sene önce doğdu Casi Paped. İsmini ise hayatıma iz bırakan sevgili dostlarımdan ilham alarak köpeğim Casi, papağanım Pap ve kedim Edward anısına oluşturdum.

Atölyeniz nerede ve ürünlerine nasıl ulaşılabilir?

Konum olarak, İstanbul’un hareketli yaşam dinamiğine uygun, birçok yeni tasarım atölyesine ev sahipliği yapan ve aynı zamanda da doğayı ve denizi bir arada kucaklayan Bebek semti, Casi Paped Tasarım atölyesi için en doğru adres oldu. Çevre ve insan odaklı bir yaklaşımla, sevdiği işi yapan ve yaptığı işi seven, küçük ama büyük bir ekiple, her biri el emeğiyle şekillendirilen ve doğal içeriklerden oluşan ürünleri etik değerler çerçevesinde ve sınırlı sayıda ürün üretiyoruz. Minimalizm, zarafet, kalite, özgünlük gibi anahtar kelimelerle ifade edebileceğimiz markamız Casi Paped tasarımları ve renkli koleksiyonlarının yanı sıra, çarpıcı ve özgün imaj görselleriyle Beymen, Sir Maison, Minoa ve Simple Life gibi saygın markaların merceğine girdi, ürünlerimiz satışı bu noktalarda ve kendi online web sitemizde devam etmektedir.

Ürünler arasında neler var?

Şık ve modern estetiği korurken formlara ve işlevselliğe önem veren bir tasarım anlayışını benimseyen Casi Paped, beyaz, renkli ve toprak tonlarındaki el yapımı porselen ürün gruplarıyla her zevke hitap ediyor. Rahat tutuşları, hafiflikleri, dokunsallıklarıyla tadında kahve içimini bir zevk haline getiren kahve fincanları ile Türk kahvesinden Lungo’ya, Espresso’ya, Filtre Kahve’den Cappucino’ya kadar dilediğiniz kahveyi tercih edebilirsiniz. Mumlar sadece evinizi aydınlatmakla kalmıyor hayatınızı da aydınlatıyor. Beyazdan, farklı renk çeşitlerine kadar Casi Paped’de beğeneceğiniz mumlukları bulabilirsiniz. Çiçek buketlerinin ayrılmaz bir parçası olan vazolar, ince işçilikleri ile boşken bile güzellik objeleri olarak iç mekanlardaki yerlerini alıyorlar.

Sosyal Medyada Paylaş
Ekli Görseller