Yükleniyor...

İtalya seyahatim çok keyifliydi

16 Ağustos 2024

Deniz tatillerini sevdiğini, Ege’yi özellikle İzmir ve Çeşme sahillerini tercih ettiğini söyleyen Pelin Atkın, gittiği yerlerde mutlaka o bölgeye ait lezzetleri tattığını, bol bol fotoğraf çektiğini ve anılarını tazelemek için gittiği her yerden magnet aldığını anlatıyor.

Kore kültürüne meraklı olduğunu ve gelecek tatil planında Güney Kore’nin bulunduğunu ifade eden Pelin Atkın, geçtiğimiz yıl yaptığı İtalya seyahatinden çok etkilendiğini söylüyor.

Tatil tanımınız nedir? Ne tarz bir tatil seviyorsunuz?

Tatiller, küçüklüğümden beri beni heyecanlandıran, yılın en çok sevdiğim dönemidir. Özel bir tatil tercihim olmasa da yeni yerler keşfetmek ve bir yengeç burcu olarak en çok deniz kenarında dinlenmek, bol bol yüzmek benim için yeterli olur. Tatil mekânı olarak özel bir seçimim olmuyor. Deniz ve iyi vakit geçirdiğim kişilerle spontan tatil planı yapmayı seviyorum.

Tatil bavulunuzun olmazsa olmazları nelerdir?

Genelde detaylı bir bavul hazırlamayı severim. Gideceğim yerdeki hava şartlarına uygun alternatifli kıyafetler hazırlarım. Tatillerim genelde yaz ayına denk geldiği için iyi bir güneş kremi, gözlük ve rahat bir çanta vazgeçilmez parçalarımdır.

Gelecek planlarınıza dahil ettiğiniz bir yer var mı? Bu yıl nereye gitmeyi planlıyorsunuz?

Son dönemlerde Kore kültürüne oldukça meraklıyım. Kore yemeklerini ve müzik tarzını çok seviyorum, bu nedenle de Korece öğrenmeye başladım. Gelecek planımda özellikle 2025 yılında Güney Kore’yi görmek ve gitmişken de en popüler K-pop müzik grubu olan BTS konserine katılma hayalim var :) Bunun dışında geçen yaz tur ile İtalya’ya gitmiştim. Halen aklımda kalan ve görmek istediğim şehirler var, İtalya’ya da bir kez daha gitmek istiyorum. Bu sene tatil planlarım arasında Ege ve İstanbul tatili bulunuyor.

En sevdiğiniz/tercih ettiğiniz tatil yöresi neresi? Bugüne kadar sizi en çok etkileyen tatiliniz?

Ege’yi özellikle İzmir ve Çeşme sahillerini çok seviyorum. Elimden geldiğinde her yıl bir kez Ege’de tatil yapmaya çalışıyorum.

Çok uzun süre hayalini kurduğum İtalya seyahatim dün gibi aklımda, inanılmaz etkilendim ve çok güzel anılar biriktirdim.

Tatilde 'asla yapmadan dönmem' dediğiniz neler var?

Her zaman damak zevkine düşkün bir insan olarak, gittiğim yerlerde mutlaka o bölgeye ait özel bir yemek yemeyi seviyorum. Bol bol fotoğraf çekiyorum ve anılarımı tazelemek için gittiğim her yerden magnet alıyorum.

Sosyal Medyada Paylaş
GÜLŞAH SERT
Ekli Görseller